Lógyógyászati Kongresszus egy letűnt világban

Száz főt meghaladó létszámmal zajlott a Magyar Lógyógyász Állatorvosok Egyesületének hagyományos éves kongresszusa 2019 novemberének végén Balatonkenesén, és ismét azt a megtisztelő felkérést kaptam, a rendezvény krónikásaként beszámolót írjak a Magyar Állatorvosi Kamara szakmai és információs folyóirata, a Kamarai Állatorvos számára.

.

A koronavírus járvány árnyékában, amikor a mindennapjaink része lett a maszk és a gumikesztyű viselése, a legalább kétméteres védőtávolság, amikor kijárási korlátozások határozzák meg a mindennapjainkat és amikor megjósolni sem lehet, mikor mehetünk újra moziba, vagy épp egy hasonló konferenciára, ez a két nap olyan, mintha réges-rég történt volna…

A Lógyógyászati Kongresszus minden évben kitűnő szakmai programmal várja a résztvevőket, nem volt ez másként 2019 végén sem. De ennek ellenére több, mint egy átlagos kongresszus. Olyan program, amikor lovaink a hétköznapokban folyton rohanó állatorvosai nem a közös eseteiket beszélik meg kutyafuttában, hanem van idő végre a kiadós beszélgetésekre. Egy olyan rendezvény, ahol a rég nem látott ismerősök és barátok újra találkoznak. Egy olyan esemény, amire sok egyébként külföldön dolgozó lovas állatorvos is hazalátogat.

Remélem, hamarosan újra találkozhatok mindannyiukkal a következő kongresszuson…

Kapcsolódó írásaim:

Lovak sebkezelése a Kamarai Állatorvosban >>

Lótakarmányozás a Kamarai Állatorvosban >>

A főszerepben dr. Rózsás Janka >>

Interjú dr. Krajcsovics László lógyógyász specialistával >>

Csak egy kis olvasnivaLÓ – a Lógyógyászati Kongresszusról >>

Lóerőkkel a lovakért, avagy mindenki tehet azért, hogy a világ jobb hely legyen >>

Dr. Bába András: az első a szolgálat a ló és a lótartó érdekében >>

A Magyar Állatorvosi Kamara 20. születésnapjának margójára >>

TAnita Lovasboltja