A Magyar Állatorvosi Kamara 20. születésnapjának margójára

KamAo250-1Egy születésnap mindig bensőséges, családi ünnep. Egy szervezet születésnapja is az. Egy olyan esemény, aminek jelentőségét főleg azok értik és érzik, akik benne vannak az adott szervezet életében – akár már a kezdetektől fogva. Különösen, ha egy nagy múltú, el- és közismert szervezetről van szó.

.

Ezért is különösen megtisztelő, ugyanakkor különösen nehéz dolog külsősként egy ilyen születésnapjáról úgy beszámolni, mintha belsős lennél. Nem voltam tehát egyszerű helyzetben, amikor azt a megtisztelő felkérést kaptam, hogy írjak a Magyar Állatorvosi Kamara alapításának 20. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi rendezvényről és szakmai napról, mégpedig a Kamara hivatalos lapjában.

KamAo790-1

Egyrészt elképesztő volt hallani, hogy a rendszerváltást követő “őskáoszból” építették fel lelkes és tettre kész vezetők tégláról téglára ezt a szervezetet, ami szinte láthatatlanul, a háttérből kezeskedik állataink egészségéért, ugyanakkor tagjai számára sokkal kézzelfoghatóbban nyújt képzést, útmutatást, szakmai standardokat, biztosít és szerez a megélhetéshez szükséges kiszámítható, rendszeres feladatokat, ugyanakkor támaszt elvárásokat. 

KamAo790-2

Megtisztelő, hogy jelen lehettem ezen a különleges rendezvényen és megtisztelő, hogy írhattam róla.

Kapcsolódó írásaim:

Derült égből lógyógy cikkek >>