Interjú dr. Krajcsovics László lógyógyász specialistával

Kutya, macska, ló vagy sertés: az ő praxisába mind belefér. Humorért sem megy a szomszédba, és vallja: könnyen lehet, hogy az utolsó poliészter állatorvosok egyike. (Mennyivel jobban hangzik, mint a polihisztor, nemde?) Dr. Krajcsovics László lógyógyász specialistával a Magyar Állatorvosi Kamara folyóirata számára készítettem interjút.

.

Nyáron kaptam a megtisztelő felkérést, hogy készítsek interjút a MÁOK szakmai és információs folyóirata, a Kamarai Állatorvos számára dr. Krajcsovics László Lógyógyász specialistával, a Szögedi Ló- és Kisállat Ambulancia vezető állatorvosával.

TAnita Lovasboltja

Így adódott, hogy lehetőségem volt bepillantani dr. Krajcsovics László egy átlagos napjába a folyóirat főszerkesztője, dr. Perényi János társaságában, aki az interjú képeit készítette.

Perényi doktor egyébként igazi kalandor, amikor nem könyvet vagy magazint szerkeszt, akkor a fotózásnak él. A Camargue pónikról készített képei az Állatorvostudományi Egyetem hallgatói centrumában láthatóak, rendre lélegzetelállító fotókat készít az afrikai szavannákon, néhány napja pedig Darvak címmel nyílt kiállítása.

Krajcsovics doktor szerencsére azon interjúalanyok körébe tartozik, akiből nem kellett harapófogóval kihúzni a sztorikat, így az eseménydús nap után már „csak” írnom kellett. A kért – ha emlékezetem nem csal – 28.000 karakteres terjedelem helyett végül 33.000 lett a sztori vége – de ez nálam nem kifejezetten szokatlan. Időközben pedig az is kiderült, hogy ez az anyag lesz a 2018. évi 3. szám vezércikke.

És bár láttam már betördelve az anyagot, nagy öröm volt, amikor néhány napja a nyomtatott példányt is kézbe vehettem.

Köszönöm a felkérést dr. Perényi Jánosnak,
a nagyszerű sztorikat pedig dr. Krajcsovics Lászlónak!

Kapcsolódó írásaim:

A Magyar Állatorvosi Kamara 20. születésnapjának margójára >>

Csak egy kis olvasnivaLÓ – a Lógyógyászati Kongresszusról >>

Dr. Bába András: az első a szolgálat a ló és a lótartó érdekében >>