Lótartás és lóegészség érthetően, emészthetően, szórakoztatóan – immár 5 éve

2017-250Öt évvel és 225 cikkel ezelőtt épp ezen a napon jelent meg az első bejegyzés itt, a Racionál Horsemanshipen.

.

2007 óta, tehát több mint egy évtizede írok lovas témákról. Ez idő alatt jó néhány lovas weboldalt és blogot láttam nagy lendülettel és lelkesedéssel felívelni, majd hullócsillagként eltűnni. Amikor tehát belevágtam egy saját blogba, pontosan tudtam, hogy nem lesz egyszerű, különösen a lovaim és munkáim mellett.

A Racionál Horsemanship mint név és mint ötlet már a 2010-es évek elején megszületett, amikor még egy multi irodájában koptattam a billentyűket és csak másodállásként műveltem a lovas írást. Aztán a mellékállás szép lassan főállás lett, de a Racionál Horsemanship 2015 januárjáig még váratott magára. Azóta viszont szépen, megfontoltan halad előre és immár 225 cikket listáz.

2017OG

TAnita Lovasboltja
Lássuk azt a bizonyos első bejegyzést:

Üdv, avagy mi fán terem a Racionál Horsemanship

racional250Egy új oldal? Mi a fene ez? Blog és személyes profil oldal. Blog lovakról és kutyákról, rólunk, meg az élet olyan kérdéseiről, amelyek foglalkoztatnak. Ha már ismersz, akkor ismered a főszereplőket is, ha még nem, akkor meg majd bepótolod. Vagy sem. Rajtad múlik.

Tovább a teljes cikkre: Üdv, avagy mi fán terem a Racionál Horsemanship >>

A második évfordulót pedig így ünnepelte az oldal (érdemes kattintani és megnézni a fotót 😉 ):

Már 2 éve: Racionál Horsemanship

Elröppent, vagyis inkább elgaloppozott két év itt a Racionál Horsemanship Horszmensipen… 2015-ben pont ezen a napon jelentkeztem be először. Pedig…

Tovább a teljes cikkre: Már 2 éve: Racionál Horsemanship >>

Külön születésnapi ajándék, hogy a Racionál Horsemanship követőtábora a Facebookon már meghaladta az ezer főt. Szigorúan a számokat tekintve ez nem lenne különösebb mérföldkő, hiszen számos olyan téma van, amivel napok alatt össze lehet hozni ennyi rajongót. De felelős, a lótartás és lóegészség iránt érdeklődő lótartóból ez bizony nagyon szép létszám.

Minden egyes lájkotokért, minden kommentért és megosztásért hálás vagyok és remélem, hogy az itt olvasottakat lovaitok javára tudjátok fordítani.

Köszönöm Neked, köszönöm Nektek ezt az öt évet!

A folytatásban sem ígérhetek mást, mint eddig: lótartás és lóegészség érthetően, emészthetően, szórakoztatóan.

Üdv, Dorottya

A Racionál Horsemanship legnépszerűbb cikkei, illetve az én személyes kedvenceim: