Üdv, avagy mi fán terem a Racionál Horsemanship

racional250Egy új oldal? Mi a fene ez?
Blog és személyes profil oldal. Blog lovakról és kutyákról, rólunk, meg az élet olyan kérdéseiről, amelyek foglalkoztatnak. Ha már ismersz, akkor ismered a főszereplőket is, ha még nem, akkor meg majd bepótolod. Vagy sem. Rajtad múlik.

.

Nem garantálom, hogy én leszek a legszorgalmasabb blogíró, akivel valaha találkoztál. A munkámban rendszeres és következetes vagyok, a lovak körüli teendőkben is, a saját dolgaimra így már általában nem marad ennyi energiám. De aztán ki tudja…

Nem ülsz eleget a gép előtt? Mi a csudát csinálsz már megint?

Háttérinfó: 2003 óta vagyok lótartó, 2007 óta a Lovasok.hu szerkesztője (update: 2017 szeptembere óta a Riderline főszerkesztője), évek óta dolgozom a csapattal azon, hogy az a 8-10.000 olvasó, aki megtiszteli a figyelmével az oldalt, az év minden egyes napján új, értékes tartalmakkal találkozzon. Több ezer olvasói kérdést láttam már, mentettem életet, és vesztettem már el lovat virtuális praxisomban.

Fotó: Haga Zsuzsanna
Fotó: Haga Zsuzsanna

2012 óta vagyok a Magyar Patkolókovácsok Egyesületének sajtósa és webfelelőse is.

A Lovasok.hu, a MAPE és a Magyar Lógyógyász Állatorvosok Egyesülete jóvoltából az utóbbi években olyan képzésekre juthattam el a média, marketing, közösségi média, patkolás-körmölés, illetve lógyógyászat témakörökben, amikről nélkülük nem is álmodhattam volna. Nem lehetek elég hálás ezekért a lehetőségekért. De:

  1. Mindennek ellenére rendszeresen belefutok abba, hogy az olvasók felelősségre vonnak, vajon van-e egyáltalán fogalmam arról, amiről írok. Persze érthető, hiszen csak egy név vagyok a sok-sok cikk alatt, semmi több. Most viszont itt egy oldal, ha valaki kíváncsi rá, hogy tudom-e mit beszélek, utána lehet nézni.
  2. Szeretnék olykor a saját felelősségemre, a saját szakállamra megnyilvánulni, véleményt mondani, nem pedig a Lovasok.hu, vagy a MAPE képviselőjeként.
  3. Grafomán vagyok. Jól esik csak úgy, a saját örömömre írni.

Miért pont Racionál Horsemanship?

Igazából nem is Racionál Horsemanship, hanem Racionál Horszmensip.

fejlec790

Teli a padlás az újabbnál újabb lókiképzési, lótartási, illetve életmódtanácsokkal. Horsemanship, lifemanship, fitnesz, wellnesz, selfness és társaik folynak a csapból is az utóbbi években – már a lovas oldalakon is. Amit viszont nagyon sokszor hiányoltam és hiányolok ma is, az a racionalitás. Az egyszerűség. A józan paraszti ész. A mindennapokban való megvalósíthatóság.

Persze jól tudom, hogy a valóság szubjektív. Ennél fogva a racionalitás is az. Ami racionális, vagy éppen hasznos, netán praktikus nekem, lehet, hogy nemes egyszerűséggel hülyeség Neked. Ilyen az élet. Nem vagyunk egyformák, a lovaink és a tartási körülményeik sem egyformák, viszont mindig meg kell próbálni kihoznunk a körülményekből és a lehetőségeinkből a maximumot. Én így csinálom, Te úgy. De tanulhatunk egymástól.

Házirend

Munkám során 82.000+ kedves és lelkes Facebook rajongó táncol az idegeimen az év minden egyes napján – és remélem, hogy táboruk továbbra is szépen gyarapszik minden nap. Ez viszont az egyik, ám igen nyomós oka annak, hogy a saját személyes oldalam nem a demokrácia, illetve a Facebook-huszárok dühöngője lesz. Hozzá lehet szólni, lehet egyet nem érteni, lehet vitatkozni – civilizált keretek között. Ha valaki személyeskedésre, beszólogatásokra, netán durva hozzászólásokra ragadtatja magát, az repül. Előrebocsátom, hogy vannak olyan nézetek, amelyeket mégoly tudományosan és civilizáltan kifejtve sem látnék szívesen. És kéretik figyelni a helyesírásra. Előre is köszi!

Örülök, hogy itt vagy, LÓ szórakozást!