Véleményvezér lettem?

micsoda250Több téma között vacilláltam ezen a héten is. Ráadásul ott volt az a sürgető érzés, hogy valamit írni kell, mert a múlt hét is kimaradt. Valami jót, valami izgalmasat. Olyasmit, ami kapcsolódik az eddigiekhez, mégis más. Talán a bamba kiscsikók “újraprogramozásáról”. Vagy Terina reformkosztjáról. Vagy hogy mi a teendőd, ha sovány a lovad. Aztán történt valami, ami egycsapásra segített eldönteni a dolgot…

De kezdjük egy kis kitérővel onnan, hogy a legtöbb vonatkozó képzésen elmondják: mit sem ér a blogod, ha a szakmád és a célközönséged nem olvassa és nem beszél róla. Sőt, az sem baj, ha vitára adsz okot – mondják az okosok.

www.fergusthehorse.com
www.fergusthehorse.com

Így visszagondolva nem lehet okom a panaszra. Hiszen sok állatorvostól kaptam bátorítást és pozitív visszajelzést a Racionál Horsemanshipen Horszmensipen megjelent lógyógyászati témájú cikkek miatt.

A Kólika kisokos például nagy sikert aratott az állatorvosok körében is. Volt, aki egyenesen életmentőnek nevezte. De legutóbb Az állatorvosddal való jó kapcsolat titka futott be olyan karriert, amiben reménykedni sem mertem: zárt állatorvosi csoportokban is megjelent, ráadásul kedvező visszajelzéseket kapott.

Vannak olyan bejegyzések itt a Racionál Horsemanshipen Horszmensipen, amiket egy neves lovas márka is értékesnek, érdekesnek és megosztásra méltónak talált. És volt már olyan megkeresésem is, hogy van-e reklámlehetőség az oldalon.

És akárhonnan is nézem, ez a cél: hogy minél több lótartóhoz jussanak el az itt összegyűjtött információk, tippek, trükkök, praktikák. Hogy minél több lótartó és minél több ló profitálhasson az írásaimból.

De a dolog velejárója, hogy nem csak pozitív visszajelzések érkeznek, hanem akár negatívak is. Mint nemrégiben.

Történt ugyanis, hogy egy dörgedelmes email pottyant a postafiókomba, miszerint egy bejegyzésben kedvezőtlen színben tüntetek fel egy bizonyos lovas terméket, egy másikról pedig pozitívan nyilatkozom.

Először megállt bennem az ütő. Majd elkezdtek száguldani a gondolataim. Cikáztak a fejemben a konkrét esethez kapcsolódó kérdések és az asszociációk, különösen, mivel a megfogalmazott kifogás épp annyira volt jogos, mint amennyire szürreális.

micsoda2

De a kezdeti sokk után megláttam a dolog jó oldalát: Hogy ez igazából nagy dolog. Sőt, megtiszteltetés. Mert ezek szerint számít a Racionál Horsemanshipen Horszmensipen való megjelenés. Mert ezek szerint a lovas szakma ezen része is olvassa az itt megjelenő írásokat.

Egy azonban biztos: mivel nem túl gyakran vásárolok lovascuccokat, nem kell attól félnem, hogy tömegével érkeznek hasonló panaszok. 😉 (Hm, lehet, hogy erről kellene írnom legközelebb, mielőtt belevágok a következő komolyabb lógyógyászati témába?)

Kapcsolódó írásaim:

Derült égből lógyógy cikkek >>

Lóegészség és lótartás best of 2015 >>

Lovanként megváltani a világot >>