Vér van a lovam trágyájában?! Véres karácsonyi horrorparódia lovakkal

misfitbodto250Bár brit tudósok valószínűleg még nem bizonyították, de attól még tény, hogy lótartóként esélyed sincs arra, hogy unatkozz, vagy hogy megismerd a „szürke hétköznapok” fogalmát. Sőt! Nem kell a világ túlvégére utaznod kihívásokért és kalandokért, mindezt tálcán kínálják a saját lovaid. Az enyémek legalábbis biztosan. Szóval az úgy volt, hogy…

.

Néhány nappal karácsony előtt mit sem sejtve mentem ki egyik délután a karámba a lovakat ellenőrizni, illetve összeszedni a trágyakupacokat. Az első, Romeonak tulajdonítható kupacnál arra lettem figyelmes, hogy az egyik félbetört golyóbis töréslapja piros. No mifene? Á, biztos csak megevett valamit – győzködtem magamat. Megyek tovább. A második Romeo-féle kupacban is látok egy gyanúsan pirosló labdacsot. Nem, ez nem lehet vér, az kizárt dolog, győzködöm magamat. Nem akarom, nem vagyok hajlandó tudomásul venni.

karacsonyiterina790

A szívem persze a torkomban dobogott, ahogy mentem a soron következő kupacokhoz. Ott valószínűleg lábon hordtam ki egy infarktust, ugyanis ez a látvány fogadott:

Nem túl jó minőségű a fotó, ezért a vérfoltokat nyilakkal jelöltem
Nem túl jó minőségű a fotó, ezért a vérfoltokat nyilakkal jelöltem

Vérfoltok mindenfelé. Igen, tudom, hogy elég rossz a kép… Szóval vérfoltok a földön és a trágyalabdacsokon. Nos, itt már jogosan estem pánikba, hiszen ez top vészhelyzet, vér van a lovam trágyájában! Azonnal el kell küldenem a képeket állatorvosomnak, Dr. Pallós Andreának, majd ő meg mondja, hogyan tovább.

De ácsi! Hiszen Romeo ott szálazgat békésen néhány méterrel arrébb, és nem úgy néz ki, mint aki épp elvérezni készülne és életveszélyes állapotban lenne.

Gyanakvóan a másik oldalon ácsorgó Terinára pillantottam és mit láttam? Na mit? Hát, kérem, egészen pontosan ezt:

Ezúttal a lábvédő sem segített...
Ezúttal a lábvédő sem segített…

Szóval az történt, hogy az én édes, aranyos, egyetlen narkolepisziás öreg lovacskám a tutiszuper lábvédőt kijátszva ügyesen leverte a lábát, amikor elszenderedett, majd szépen végigtotyogott Romeo összes trágyakupacán azzal az előre megfontolt szándékkal, hogy rám hozza a frászt.

Következtetések:

  • Nem gondoltam volna, hogy ez lehetséges, de én még az életben nem örültem ennyire, hogy Terina leverte a lábát.
  • Mondja valaki, hogy nehéz engem boldoggá tenni…
  • A lovak nem ismerik a lehetetlent.

És azt is el kellett könyvelnem, hogy bár így ismét hosszadalmas és költséges kötözések sora előtt állunk, Terina még mindig jobban járt, mint ez a 27 éves kolleginája, aki egy mocsárba szenderült bele úgy, hogy végül a tűzoltók bányászták ki onnan:

Nos, minden jó, ha a vége jó: Terina ezzel a szép, ünnephez illő mikuláspiros kötéssel várta a karácsonyt. 🙂

Ha már karácsony, akkor Terinának mikuláspiros kötés dukál! :)
Ha már karácsony, akkor Terinának mikuláspiros kötés dukál! 🙂

Kapcsolódó írásaim:

Lószart mindenkinek! >>

És a bibikirálynő ismét: Terina >>

Terina és a multifunkciós pataharang >>

A ló lábának kötözése lépésről lépésre >>

Sebellátás lépésről lépésre >>

Kis lépés az emberiségnek, nagy lépés a lólábkötözésben >>