Terina és a multifunkciós pataharang

terina-patahari250-1Elsőre talán furcsának tűnhet, hogy Terina némiképp szokatlan módon hordja a pataharangjait, de biztosíthatlak, jó oka van rá.

.

Terina lábainak védelme nem egyszerű dolog. Mivel őnagysága narkolepsziás, ha elszundikál, előfordul, hogy rogyadozik, vagy nemes egyszerűséggel összeesik, ez pedig kiapadhatatlan forrása a különféle sérüléseknek. Egyébként valahol a sors furcsa fintora, hogy a lóismeret egyik első szabálya, miszerint a ló tud állva aludni pont a saját lovamnál dől meg…

terina-patahari790-1

A szundikálás káros mellékhatásai leggyakrabban az öreglány csüdjein jelentkeztek kisebb-nagyobb sérülések formájában. Így egy ideje – állatorvosi javaslatra – rászoktunk arra, hogy őnagysága folyamatosan lábvédőt hordjon. Ez hűvösebb időben még csak-csak működött, de a meleg beköszöntével más megoldás után kellett néznünk.

Ekkor jutott eszembe az a trükk, amit a Pro Equine Grooms oldalán láttam: ha a lovad lefekvéskor kidörzsöli a csüdjét, tegyél rá egy pár vastag pataharangot fejjel lefelé – javasolják:

Forrás: www.proequinegrooms.com
Forrás: www.proequinegrooms.com

TAnita Lovasboltja

Szó, ami szó, furán néz ki – de kipróbáltuk és működik. Terina lábai évek óta nem voltak ilyen szépek és épek, mint mióta nonstop pataharangban flangál. Laza, szellős viselet, nagyszerűen védi a csüdjét, ráadásul a széna-szalma, ami bepotyog, az magától ki is potyog. Persze eleinte volt nagy csodálkozás, lábemelgetés, tojásokon lépkedés, de különösebb berzenkedés nélkül megszokta új védőfelszerelését. Az mondjuk kész mázli, hogy nem szaggatja le, mint Romeo

Kapcsolódó írásaim:

Romeo és a pataharang >>

Sebellátás lépésről lépésre >>

A nagy pataharang-teszt >>

Már-már ciki, hogy ilyen ritkán járok lovasboltba >>