Vezesd lovad egészségnapLÓját az okostelefonodon

Tudtad? Lovad egészségét mobiltelefonos applikációk segítségével is menedzselheted. Nincs több kapkodás vagy elfelejtett időpont!

.

Egyre többen egyre több mindent szeretnének okostelefonjuk segítségével elintézni, hiszen az eszköz mindig kéznél van. Erre szerencsére már jó néhány alkalmazás lehetőséget ad. Ezúttal ezek közül szemezgettem.

Előre kell bocsátanom, nem vagyok egy nagy app fan, így az ajánlásokat elsősorban a leírások és a képernyőképek alapján készítettem a Google Play áruházban fellelhető alkalmazások áttanulmányozása után. Rajtad a sor, hogy letöltsd a Neked tetszőt és beszámolj tapasztalataidról. Sőt! Ha használtál már valamilyen appot a lótartással kapcsolatos teendők követésére, oszd meg velem és a Racionál Horsemanship többi olvasójával kommentben.

A lenti alkalmazások jellemzően az ingyenes próbaidőszak után előfizetősek, de van köztük olyan is, amelyben bizonyos alap funkciók ingyenesen használhatók.

Happie Horse – Management

10 ezer feletti letöltésnél járó alkalmazás. Lehetővé teszi az egészségügyi adatok rögzítését (állatorvosi kezelések, gyógyszerezés, betegségek, tünetek, élettani paraméterek). Tartalmaz naptárt és teendőlistát. Érdekes és hasznos funkció a legelőmenedzsment, ahol követheted a legegéssel töltött időt, az időjárást és fruktán kockázatbecslést is ad. Minden etetés megjelenik a napi teendőlistában időpontokkal együtt, de a takarmánykiegészítők és jutifalatok is rögzíthetőek. Követheted az elvégzett edzésmunkát (jármódelemzés, GPS követés, időtartam, sebesség, megtett táv és útvonal), de választhatsz az appban megtalálható 250+ gyakorlat közül is.

Happie Horse – Management – további információ »

The Equestrian App

Szintén 10 ezer feletti letöltésnél járó alkalmazás. Lovasokra optimalizált naptárban követheted a teendőket, tehát beállíthatod például, hogy 6-8 hetente emlékeztessen a patkolásra. Az app naptára szinkronizálható az eszközöd naptárával. Követheted a napi teendőket. Felviheted lovad minden adatát: az azonosítókat, takarmányozási információt, edzéseket, versenyeket, sérüléseket, állatorvosi és patkolási időpontokat, vakcinázásokat. Előre létrehoztott kategóriák segítenek mindent úgy elmenteni, hogy később könnyen megtaláld. Ez az app 100+ feladatot tartalmaz az edzésekhez.

The Equestrian App – további információ »

Easy Horse

Segít nyomon követni lovad egészségügyi adatait.

Easy Horse – további információ »

Equine Simplified

Ez az app akár egy teljes istálló menedzsmentjét segít ellátni. Kész listákról választhatod ki a gyógykezeléseket, takarmánykiegészítőket, takarmányokat, versenyeket. Rögzítheted az egészségügyi problémákat, gyógykezeléseket, az állatorvos vagy patkolókovács látogatásait.

Lovanként részletesen feljegyezheted a takarmányozási instrukciókat. Dokumentumokat is feltölthetsz az appba, például az elővételi vizsgálatok dokumentumait, röntgeneket, vérvételi eredményeket. Könnyen kezelhetőek az eltérő vakcinázási, féreghajtási, vérvételi ütemezéssel rendelkező lovak is. Tartalmaz naptárat a teendők listájáról, emlékeztetőket ad pl. a nevezési határidőkről.

A kutyák, cicák adatait is felviheted az appba, hogy az ő vakcinázásuk és élősködők elleni kezelésük se maradjon el.

Equine Simplified – további információ »

Stable Secretary

Ismét nem csak egy lóra, hanem egy egész istállóra menedzselésére elkészített app, amiben minden lónak részletes profilja van. Rögzítheted az állategészségügyi és a tenyésztéssel kapcsolatos adatokat (lóazonosítás, patkolás és körmölés, vérvétel, takarmányozás, gyógyszeres kezelések, féreghajtás, védőoltások, fogászati kezelések). Feltöltheted a vérvételi eredményeket, fotókat, videókat. Emlékeztetőket ad a közelgő hatádiőkről, akár riportokat is készít.

Több felhasználó is hozzáférhet az adatokhoz, tehát például állatorvosod vagy patkolókovácsod számára is adhatsz hozzáférést.

Stable Secretary – további információ »

Ha hozzám hasonlóan Te is jobban szeretsz inkább kézzel írni, továbbra is ajánlom a kinyomtatható EgészségNapLÓkat. Ne feledd, kézzel írni továbbra is menő, ráadásul hasznos is:

  • Mélyebb tartósabb bevésést eredményez, mintha valamilyen elektronikus eszközön pötyögnél, magyarán jobban megjegyzed azt, amit kézzel írsz le.
  • Segít fenntartani a jó szem-kéz koordinációt, ami más mindennapi manuális tevékenységeknél is hasznos.

Tovább a letölthető EgészségNapLÓkhoz »

Kapcsolódó írásaim:

További letölthető tudásanyagok a Racionál Horsemanshipen: