Lógyógyászati Kongresszus egy új világban

Hasonlóan sok más szakmai rendezvényhez, a lógyógyász állatorvosok hagyományos éves kongresszusa is az online térbe költözött.

.

Lógyógyászati Kongresszus egy letűnt világban

A koronavírus járvány árnyékában, amikor a mindennapjaink része lett a maszk és a gumikesztyű viselése, a legalább kétméteres védőtávolság, amikor kijárási korlátozások határozzák meg a mindennapjainkat és amikor megjósolni sem lehet, mikor mehetünk újra moziba, vagy épp egy hasonló konferenciára, ez a két nap olyan, mintha réges-rég történt volna…”

2020 áprilisában írtam a fenti sorokat, amikor a Kamarai Állatorvosban megjelent a 2019-es Lógyógyászati Kongresszus beszámolója. Akkoriban, a koronavírus járvány európai első hullámának elején talán még túlságosan is borúlátónak tűnhettek ezek a sorok. Azóta viszont mindannyian a saját bőrünkön tapasztaljuk, hogyan változtatta meg a mindennapokat a világjárvány.

Ma már az a furcsa, ha maszk nélkül mozdulsz ki a házból, és magától értetődő, hogy minden rendezvény az online térbe költözött – így a 2020-as Lógyógyászati Kongresszus is. Bár ezúttal több mint kétszáz érdeklődő hallgatta végig kilenc előadó 12 előadását az online térben, a személyes találkozásról, a közös kávézásról és baráti beszélgetésekről ezúttal mindenkinek le kellett mondania. Az internet kínálta megoldásoknak hála ezt a közel harmincéves múltra visszatekintő sikeres szakmai előadássorozatot sem tudta megállítani a koronavírus járvány. De csak remélni lehet, hogy idén, azaz 2021. őszén személyesen köszönthetik majd egymást a résztvevők.

A 2020-as kongresszus szakmai összefoglalója a Kamarai Állatorvos idei első számában jelent meg, egy rövidebb, lótartóknak szóló verziót pedig a Loves Nemzetben is olvashattok.

Kapcsolódó írásaim:

Egy nap a Pannon Lógyógyászatnál »

Lovas állatorvosok mindennapjai a koronavírus járvány idején »

Lovak sebkezelése a Kamarai Állatorvosban »

Lótakarmányozás a Kamarai Állatorvosban »

Lógyógyászati Kongresszus egy letűnt világban »