Ki nevel a végén, avagy Romeo és a pataharang

patahari250Romeónak elég határozott elképzelése van a világ rendjéről. Így többek között a pataharang viselésének mikéntjéről is. Munkában és legelés közben semmi problémája vele, de ezen felül egy percig sem érdemes tovább rajta hagyni.

.

Romeo munkában, illetve legeléskor patkolókovácsunk kifejezett kérésére mindig pataharangot visel. Csakhogy a minap, amikor behoztuk a lószágokat a legelésből, elfelejtettem levenni őkelméről a pataharangot. Kis idő múlva, amikor kimentem, ezzel fogadott:

Ennek a pár pataharangnak harangoztak...
Ennek a pár pataharangnak harangoztak…

Az biztos, hogy Romeonak nincsenek kommunikéciós problémái, ugyanis elég egyértelmű az üzenet: „Ne hagyd rajtam ezt a vackot, mert kénytelen vagyok magam leszedni.”

Tanulság:

Ha csak teheted, semmilyen felszerelést ne hagyj lovadon, amikor az a bokszában, a karámjában, vagy egy biztonságosan elkerített legelőn tartózkodik. Vagy ha egészen egyszerűen nincs szükség arra, hogy az adott cucc a lovon legyen.

Egy elszakított pataharang csupán múló bosszúság, de egy lovon hagyott kötőfék komoly balesetek és sérülések forrása lehet.

Fotó: VenTECH Elite Sports Medicine Boots
Fotó: VenTECH Elite Sports Medicine Boots

 

Kapcsolódó írásaim:

Te kinek a hibájából tanulsz? >>

Romeo szerint a világ >>