Két nap a hátsó lábak sántaságáról

Két nap és 30 állatorvos, akik a munka, vagy a családi hétvége helyett autóba ültek és elmentek az Észak-Magyarországi Lógyógyászati Kft-hez Szirmabesenyőre, hogy részt vegyenek a Veterinary Professional Development (VetPD) A hátulsó láb sántaságdiagnosztikája (számítógépes mozgásanalízis) című kurzusára. Azért hogy másnap már többet tehessenek az én lovamért, vagy épp a Tiédért.

.

A VetPD kurzusok jellemzően kis létszámú, gyakorlatorientált képzések. Olyan kurzusok, ahol van idő és alkalom begyakorolni bizonyos technikákat, például a trükkösebb kiérzéstelenítési technikákat vagy ritkábban alkalmazott ultrahang-vizsgálatok elvégzésének módját. Az előadók sem csupán a katedrán állnak, hanem minden egyes résztvevőnek segítenek a gyakorlás során. Ahogy dr. Szeghő Zsolt, az Észak-Magyarországi Lógyógyászati Kft. vezető állatorvosa mondja, „ha kell, ők megfogják az állatorvosok kezét”. A szakma igazi, nemzetközileg elismert nagyágyúiról van szó, akik a legnevesebb konferenciákon és kongresszusokon is ott vannak előadóként, tagként a szakmai szervezetekben és íróként jó néhány könyv és publikáció címlapján. Név szerint:

  • Jonathan Anderson, Anglia egyik vezető lókórháza, a Rainbow Equine Hospital vezető állatorvosa
  • Matt Chesworth, a Royal Veterinary College rezidens oktatója
  • Andy Fiske-Jackson, a londoni Royal Veterinary College lókórházának egyik vezető munkatársa
Jonathan Anderson, Anglia egyik vezető lókórháza, a Rainbow Equine Hospital vezető állatorvosa
Jonathan Anderson, Anglia egyik vezető lókórháza, a Rainbow Equine Hospital vezető állatorvosa

A VetPD kurzusok egy-egy szűkebb témára koncentrálnak, azt viszont rendkívül mélyen, részletesen tárgyalják. Az átadott információmennyiség hatalmas, a program szigorú ütemterv szerint zajlik reggeltől egészen estig.

TAnita Lovasboltja

2 nap, és 30 állatorvos, akik a szabadidejükből áldoztak azért, hogy tanulhassanak, fejlődjenek és még jobban láthassák el munkájukat – a legtöbben közülük évente több alkalommal is részt vesznek ilyen képzéseken a mindennapi munka mellett és akár külföldre is elutaznak egy-egy valóban fontos kurzus kedvéért.

„Már megint nem veszi fel a telefont.” „Miért csak két nap múlva tud kijönni?” „Mi kerül ezen ennyibe?” – Amikor legközelebb ezeket a kérdéseket teszed fel állatorvosod munkájával kapcsolatban, gondolj a fentiekre.

Köszönöm a meghívást!

Fotók: Észak-Magyarországi Lógyógyászati Kft. és Racionál Horsemanship

Kapcsolódó írásaim:

Interjú dr. Krajcsovics László lógyógyász specialistával >>

Lovadhoz hívj lovas állatorvost – avagy a tévédoki-jelenség >>

Csak egy kis olvasnivaLÓ – a Lógyógyászati Kongresszusról >>