A csikót nem a gólya hozza, hanem a Kancadoktor

Dr. Pénzes György az egyike azon hazai szakembereknek, akik a legmagasabb szinten művelik a ló szaporodásbiológiát. Nem csak a legmodernebb eljárások hazai meghonosítása, de a világszerte számos csikó és kanca életét megmentő Sigloo ellésjelző miatt is megérdemli, hogy minden hazai lótartó ismerje a nevét. És ezzel közel sem mondtunk el róla mindent.

.

Nem túlzás azt állítani, hogy dr. Pénzes György már annyi mindent letett az asztalra, hogy akár hátra is dőlhetne, szakmai életműve már most lenyűgöző.

Nem csak a ló szaporodásbiológia legmodernebb eljárásainak hazai meghonosítása, hanem számos műszerfejlesztés is kötődik a nevéhez. Az ellésjelzőn kívül ugyanis még számos kisebb-nagyobb új műszer tervezésében és megvalósításában vesz részt, amelyek között, túlzás nélkül állíthatom, hogy vannak igazán forradalmiak is.

Nem állíthatjuk, hogy egyenes és zökkenőmentes út vezetett volna idáig. Az élet meglehetősen kifürkészhetetlen GPS-e eddig négy alkalommal adta ki az újratervezés parancsot Pénzes doktornak. Nekem épp a legutóbbi ilyen újratervezés előtt volt lehetőségem beszélgetni vele.

Kapcsolódó írásaim:

A legfontosabb tudnivalók a vemhesítéstől a csikó érkezéséig »

Egy csikó érkezése nem gyerekjáték »