Magic Brush: a csodakefe tesztje

magicbrush250A Magic Brush is egy olyan termék, amivel már régóta szemeztem, de még sosem nyílt alkalmam kipróbálni. Idén viszont a Spoga Horse kiállításon a Kerbl jóvoltából sok más termékminta mellett egy Magic Brush kefével is gazdagodtam. Naná, hogy hazaérve első dolgom volt kipróbálni.

.

A gyártó szerint:

A Magci Brush kiváló a rövid- és hosszúszőrök, valamint a lábak és paták ápolására is, ráadásul könnyedén eltávolítja a lószőrt az izzasztóról, ruházatról. Megfordítva pedig tajtékvonóként is használható.

Minden szett három különböző színű kefét tartalmaz azért, hogy ne keverd össze, melyiket milyen célra, vagy éppen melyik lóra használod – ez vitathatatlanul higiénikus megoldás.

MB790-1

Praktikum faktor

A Magic Brush igazából átmenet a gyökérkefe és a szőrkefe között. Az érzékenyebb bőrű lovak, akik a gyökérkefét nem igazán kedvelik, hálásak lesznek, ha Magic Brush-t használsz rajtuk. Te már kevésbé. Míg ugyanis egy szőr-, vagy gyökérkefét egyszerűen kipucolhatsz, ha végighúzod néhányszor egy rácson, a Magic Brush sörtéi ezt nem biztos, hogy jól tolerálnák. Tehát nehezen tisztítható – így marad az óvatos kocogtatás és az összegyűjtött szőr kicsipkedése a sörték közül.

Jópofa, hogy a sok különböző színösszeállítás közül mindenki megtalálja a neki leginkább tetszőt, ráadásul így biztosan nem keverednek össze az egyes lovak keféi – tehát még higiénikus is.

Tisztasági faktor

A Magic Brush mindenre használható, amire egy átlag gyökérkefe, vagy egy hétköznapi szőrkefe. De pont ugyanolyan tiszta lesz tőle a ló, mint azoktól, pont ugyanannyi munkával.

Amiben viszont a Magic Brush egyértelműen jobban teljesített, mint a gyökérkefe, az az izzasztók szőrtelenítése volt.

MB790-2

Wellness faktor

Az érzékenyebb bőrű lovak, akik a gyökérkefét nem igazán kedvelik, hálásak lesznek, ha inkább a Magic Brush-t használod rajtuk. Számodra is előny, hogy a Magic Brush sörtéi nem szúrnak. Az én kezemet ugyanis rendszeresen összeszurkálják a gyökérkefe sörtéi, ami valljuk be, nem túl kellemes.

Összefoglalva:

A Magic Brush jópofa és praktikus kis találmány, de nem mondanám, hogy kötelező darab minden ápoló ládába.

Fotók: cedarlodgeproducts.com, hot-2-trot.co.nz, equestrianonline.co.nz

Kapcsolódó írásaim:

FURminator – a lóhámozó >>