Életem értelmei

Romeo – a Macsó

300Romeo– alias Romcsi(ka), Cica, Cirmoscica, vagy egyszerűen csak Azanyááád

– 2004.09.01. magyar sportló, herélt

– Született deményista diktátor, aki meg van győződve arról, hogy ő a világ közepe. Igényli a figyelmet, a törődést, a társaságunkat. Okos, cserfes, szemtelen – és én így szeretem. Főállású hobbiló. Neki is van hobbija, mégpedig az evés.

Terina – az Úrinő

300Terina– alias Tercsi, Mama, Öreglány, esetleg Nyanya

– 1992.02.04 angol telivér kanca

– 1997-ig a galoppon versenyzett, néhány versenyt megnyert, néhányat elvesztett, majd a galopplovak örökös baja vetett véget karrierjének: nem volt hajlandó bemenni a startbokszba. Átlovaglása után megnyert néhány távlovagló versenyt és életet adott négy szép kiscsikónak, közülük a legfiatalabb Romeo. Terina nem egy társasági lény. A személyzetét – azaz minket – arra tart, hogy ellássuk az igényeit, tehát enni adjunk és gondoskodjunk a mozgatásáról. De itt le is zárta a barátkozást, más esetekben feleslegesen ne zavarjuk.

Bonbon – aki a kisujja köré csavart mindenkit

bonbon300-22015. április, kan

Bonbont az állatvédők vásárolták meg a szegénysoron, majd egy állatmenhely ideigleneséhez került. Kicsi, játékos, odavan a puha plédekért, ágyakért, a játékait pedig pusztító gyorsasággal végzi ki. Meg persze minden mást, amit megkaparint. De nem lehet haragudni rá.

Szeder – a falkavezér

300Szeder2007 július / augusztus  augusztusa körül születhetett, ivartalanított szuka

Néhány hónapos kölyök volt, mikor „gondos gazdái” testvérével együtt kitették egy lakatlan telek elé. A tesó egy idő múlva eltűnt, Szeder maradt és keményen védelmezte kis birtokát – amikor nem épp a napi betevőjét próbálta megszerezni.

Hónapokig hordtam neki vizet és ennivalót, de megsimogatni egyszer sem tudtam. Közben hasztalanul próbáltam állatvédőket találni, akik befogták és befogadták volna. Így egy hideg december 30-án – a nagy szilveszteri lövöldözés előtti utolsó alkalmat kihasználva – bebódítottuk egy kis preparált étellel és “elraboltuk”. Legjobb eshetőségként is csak annyira számítottunk, hogy lesz egy félvad kutyánk. Nem így történt. Szeder másnap reggel már úgy üdvözölt minket, mintha mindig is a legjobb barátok lettünk volna, mintha valaha is lett volna bárki, akinek az ölébe kucorodhat. Azóta is kedves, játékos, bújós kiskutya.

Az utcán kupálódott ki annyira, hogy a nála jóval nagyobb és erősebb rottweilereinktől átvette a falkavezérséget. A kétlábúakkal a mai napig bizalmatlan.

Tücsök – az ölrottweiler

300Tucsi2004. július, ivartalanított kan

Tücsök maga volt a megtestesült öröm és rajongás. Boldog volt, ha ránéztél, ha hozzászóltál, ha megsimogattad, hogy egyáltalán létezel. Még az állatorvost is körberajongta. A halál torkából kaptuk vissza egy évre, majd 2015 nyarán váratlan hirtelenséggel hagyott itt minket. Addig is minden egyes együtt töltött napnak örültünk.

Lili – a Legnagyobb Hős

300Lili2000. január

14 és fél évet volt velem, 2014 nyarán hagyott el örökre. Nagyon sokat köszönhetek neki. Többek között azt, hogy megtudtam, mi is az a feltétel nélküli szeretet, odaadás, gondoskodás. És azt, hogy megéri küzdeni azért, akit igazán szeretsz. Őszintén hiszem, hogy a világ szebb és békésebb hely lenne, ha mindenkinek lenne egy Lilikéje.

Giccses? Attól még igaz.

Terina és Romeo fotói: Haga Zsuzsanna