Fertőző kevésvérűség helyett herpesz – avagy a történelem ismétli önmagát…?

Kérdés persze, hogy mindössze hét év elteltével beszélhetünk-e történelmi távlatokról…

Az innen-onnan elkapott félmondatok, utalások és pletykák után az egyik csoportban találkoztam a poszttal, amit időközben nagyon sok komment után végül törölt az érintett lótartó:

“Kedves Lovasok!
Nemrég érdeklődött valaki az üllői helyzetről. Hát akkor elmesélem.
A lovam 3 hete van bent. Szúrt sebbel érkezett, a három hét alatt egy negatív teszt után egy pozitívat is sikerült produkálni. Kérdem én, hogyan kapta vissza? Majd 48 óra leforgása alatt most ott tartunk, hogy függesztőhálóban lóg, illetve ma közölték, hogy az idegrendszerét is megtámadta a vírus és szeretnék elaltatni, mert nem tud magáról.
Szeretném megkérni azokat, akik hasonlóan jártak, hogy jelezzék felém … Számomra elfogadhatatlan az a tény, hogy elveszítem a szeretett társamat egy olyan helyzetben, ahol be sem mehettem elbúcsúzni (értem én, hogy fertőző), a holmijait vissza nem kapom és a boncolást is fizessem ki. … Viszont ezúton köszönöm a dokiknak a segítségét, akik mindent megtettek érte (bár sajnos hiába).”

Kép forrása: Pixabay
Kép forrása: Pixabay

Az esetről az Állatorvostudományi Egyetem weboldalán mindössze egy rövid tájékoztatás jelent meg:

“Betegfogadási szünet a Lógyógyászati Tanszéken és Klinikán

Tisztelt Látogatók!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Lógyógyászati Tanszék és Klinika herpeszvírus-gyanús esetek miatt a betegek fogadását 2022. április 4-ig szünetelteti.

Megértésüket köszönjük!”

A Lógyógyászati Tanszék és Klinika weboldalán ez a figyelmeztetés fogadja a lótartókat:

Ez idő alatt a következő kórházak fogadják az ellátásra szoruló lovakat:

A legfontosabb járványvédelmi intézkedésekről, amelyeket minden lótartónak ismernie kell,  ezekben a cikkekben olvashatsz:

Lovak izolációja: jót tesz egy kis magány »

Lovasok: a tudást terjesszétek, ne a betegséget! »