Ha karácsony, akkor ajiajánLÓ, mert adni LÓ

Idén is itt a már hagyománnyá vált karácsonyi ajándékajánló, természetesen a Racionál Horsemanshipen megszokott ésszerűség jegyében. Ne feledd, a tökéletes kombináció idén is: egy kis odafigyelés, egy jó ötlet és igazi érték.

.

A karácsony az év legszebb időszaka, hozd ki belőle a lehető legtöbbet egy kis plusz figyelmességgel, együtt töltött idővel és akár egy-egy szívhez szóló, ugyanakkor praktikus ajándékkal!

Az anatómiai lófelszerelés több, mint egyszerű divatirányzat, hiszen valóban sokat javíthat lovad munka közbeni közérzetén egy-egy minőségi, anatómiai kialakítású darab. A PS of Sweden Jump Off kantárját elsősorban díjugratók számára tervezték. Az orrszíj vastagon párnázott és olyan módon formázott, hogy ne nyomja az idegvégződéseket és megfelelő mozgásszabadságot biztosítson. A speciálisan kialakított, extrán párnázott és szélesított tarkószíj nagy mértékben csökkenti a fülek mögötti és a tarkóra nehező nyomást. Torokszíj használata nem szükséges. A homlokszíj különleges, szabadalmaztatott rendszerrel működik, akár akkor is néhány másodperc alatt cserélhető, amikor a kantár már a ló fején van.

TAnita Lovasboltja

A Barefoot Contour Wellington 2 az 1-ben kantárja szintén anatómiailag formált, hogy a ló fülei között lévő érzékeny területre a kritikus pontokon ne gyakoroljon nyomást. És hogy miért 2 az 1-ben? Mert zablával és zabla nélkül is használhatod.

És időzzünk el még egy kicsit a ló fejénél, íme még egy különlegesség TAnita Lovasboltjából: eQuick eVisor szemvédő az érzékeny szemű, vagy egyéb szemproblémákkal küzdő lovak számára. Körben minden irányból védi a ló szemét, védelmet nyújt az UV sugárzás, por, sár és egyéb környezeti tényezők okozta irritációval szemben. Négy különböző lencsével rendelhető: átlátszó, sötét, tükrözött narancssárga, és tükrözött kék.

És ha már anatómiai lófelszerelések: ezúttal sem maradhat ki az összeállításból a Ride on Pad Colour fiziológiás dupla betétes kímélő patrac. Egészen egyszerűen azért, mert nagyon sok lovas preferálja a szőrén lovaglást, de csak kevesen tudják, hogy ilyenkor a lovas ülőcsontjai fájdalmas nyomáspontokat képeznek a ló hátán. A Barefoot Ride on Pad patracával megmarad a szőrén lovaglás szabadsága, azonban fájdalmas élmények nélkül.

Gyengéim a szénahálók és a szénaetetők, az Imperial Riding SOCIAL CLUB szénaháló pedig a színe miatt egyszerűen nem maradhatott ki az összeállításból:

A szénaháló mellett szeretnél egy szénaetetőt is a lovadnak? Idehaza a Biofarmer forgalmazza a Haylo szénaetetőt. Használhatod az istállóban vagy a karámban, és szénaáztatásra is alkalmas:

Ha a széna mellett már egy kis rásegítésre is szükség van, akkor lepd meg lovadat a Heucobs meleg levegővel szárított, alpesi fűből készült szénapelletével. Mi már próbáltuk, itt olvashatsz róla bővebben: A nagy szénapellet-teszt: mi van lovad szénapelletében?

A szorgalmas Racionál Horsemanship olvasók jól tudják, hogy a legelő, a széna és a zab nem fedezi a ló vitamin-, ásványi anyag és nyomelem szükségleteit. Épp ezért karácsonyra is jó választás egy nagy adag vitamin, például az Equimins karácsonyi vitamin csomagja:

Idős, Cushing-kórban, metabolikus szindrómában, illetve inzulin rezisztanciában szenvedő lovak és gazdáik számára jelenthet kellemes és hasznos meglepetést az Equimins Cushinator nevű készítménye, ami negyvenféle olyan természetes összetevőt tartalmaz, amelyek hatékonyan támogatják ezen lovak bélműködését, a hormonháztartás, és az immunrendszer működését, elősegítik a könnyebb szőrváltást, támogatják a savós-patairhagyulladásból való felépülést:

Idén inkább élményt és egészséget ajándékoznál? Kérj időpontot lovad számára Bertalan Zsolt ló osteopata és akupunktőrtől egy alapos átvizsgálásra és “karbantartásra”.

Korábbi karácsonyi ajánlók:

Racionál karácsonyt mindenkinek! >>

Hogy mit szeretne a lovad karácsonyra? >>

Porfogó helyett praktikus ajándékok lovasoknak >>