Racionál karácsonyt mindenkinek!

Ismét itt a karácsony és Te még mindig elszántan keresed a legjobb ajándékokat? Íme a tökéletes kombináció: egy kis odafigyelés, egy jó ötlet és igazi érték. Idén is elkészítettem a már hagyománnyá vált karácsonyi ajándékajánlót a Racionál Horsemanshipen megszokott ésszerűség jegyében.

.

Mivel három nagyszerű márka – TAnita Lovasboltja, Barefoot és Equimins – is támogatja a munkámat, ezúttal sem volt nehéz dolgom.

Szuper praktikus cuccok TAnita Lovasboltjából

TAnita Lovasboltjában nem csak a legutóbbi divat szerinti lovasfelszerelést és a legtrendibb lófelszereléseket találod meg a legjobb márkáktól, de azokat a praktikus kiegészítőket is, amik megkönnyítik a mindennapokat.

Ha régóta követed a Racionál Horsemanshipet, már Te is tudod, hogy mennyire hasznosak a szénahálók és szénaetetők. Ha lovadnak még nincs ilyen alkalmatossága, de úgy gondolod, hogy érdemes lenne kipróbálni, lepd meg karácsonyra egy szuper szénatáskával:

Különösen az idős lovak számára lehet hatalmas segítség egy praktikus csánkvédő. Ez a HKM-féle darab kerámiaszálai révén segít melegen tartani a csánkot, fokozza a keringést, csökkenti a gyulladást:

Csánkvédő

Egy víz- és szélálló karámtakaró minden lovas kelléktárában elkél, de idős lovak esetében egyszerűen kötelező darab, hiszen ők általában nehezebben viselik az esőt és a hideget, mint fiatalabb társaik:

Legyen lóbarát és kényelmes a közös munka a Barefoottal

Ha idén lóbarát lófelszerelést választasz karácsonyra, azzal nem csak lovadat, de magadat is megajándékozod, hiszen még nagyobb öröm lesz a közös munka.

A Cheyenne túranyereg mélyen, de szabadon és kényelmesen ülteti a lovast. Nem fejt ki pontszerű nyomást a ló hátán, így nem gátolja az izomzat fejlődését. Súlya mindössze 5 kilogramm, és kiváló minőségű bőrből készül, így sokáig hű társatok lesz:

Problémás hátú lovaknál, illetve erős igénybevételnél érdemes a Barefoot Spezial betétezhető nyeregalátétet választanod, ami anatómiailag formált szabású, jól illik a ló hátára és a Barefoot nyergekhez, és ideálisan eloszlatja, csökkenti a nyomást:

Van már Barefoot patracod, de a téli zimankóban jönne egy kis plusz kényelem? Próbáld ki a báránygyapjú ülést combtámasszal és magasított hátsó párnával, ami a Ride on Pad felnőtt méretű patracok bármelyikére tépőzárral rögzíthető. Puha és biztos ülést ad a lovasnak:

Ajándékozz egészséget az Equiminssel

Az Equiminstől három olyan terméket hoztam, amelyek minden életkorban jó szolgálatot tesznek lovad egészségének megőrzésében.

Az ízületek legjobb barátja az alapos bemelegítés mellett a Flexijoint:

Jobb nem a véletlenre bízni, hogy lovad megkapja-e a számára szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat. Ezt a gondot veszi le a válladról a Tip Top vitamin kiegészítő. Apró tipp: gyakori problémája a lótartóknak, hogy szívük szerint nem adnának abrakot kedvencüknek, de a lószág hatalmas patáliát csap, ha a többiek esznek, így kiharcolja a plusz falatokat. A jó ízű Tip Top vitamin segít megoldani a helyzetet, hiszen a lovak önmagában is örömmel fogyasztják, de nem tartalmaz felesleges kalóriákat:

Air Power Booster köhögésoldó szirup a légúti problémákkal küzdő lovak és gazdáik legjobb barátja. Csupa-csupa természetes anyagot tartalmaz, fantasztikusan hatékony, és a legtöbb ló örömmel fogyasztja:

Kapcsolódó írásaim:

Hogy mit szeretne a lovad karácsonyra? >>

Szeretettel karácsonyra >>

Porfogó helyett praktikus ajándékok lovasoknak >>